Yleinen

Nyhtöä naudan sisäpaistista

kahdenkeittio.com/?p=1067

Ylikypsää naudan etuselkää

  • n. 2 kg naudan etuselkää
  • 170 g pekonia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • n. 5 dl vettä
  • 1 tuore chili
  • 1 kuivattu chili
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2,5tl suolaa
  • 1 tl chipotle chilijauhetta

Anna lihan lämmetä huoneenlämmössä noin tunnin ajan.

Leikkaa pekoni suikaleiksi ja ruskista padassa. Kuori ja hienonna valkosipuli ja lisää pekonin joukkoon. Anna hautua muutaman minuutin ajan.

Asettele liha kokonaisena pataan. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vettä sen verran, että liha peittyy.  

Peitä pata kannella ja siirrä 120-asteiseen uuniin. Anna hautua 8–10 tuntia, kunnes liha on täysin pehmeää. Nosta liha pois haudutusliemestä ja revi lämmin liha kahdella haarukalla riekaleiksi. Poista mahdollinen ylimääräinen rasva. Siivilöi haudutusliemen ”sattumat” talteen ja sekoita lihan joukkoon. Kaada lopuksi osa haudutusliemestä lihan sekaan ja sekoita (tällä tavoin liha säilyttää paremmin mehukkuutensa ja kestää esimerkiksi uudelleen lämmitystä ilman minkäänlaista kuivumista).

Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Murskaa kuivattu chili (siemenet voi kuivatustakin chilistä jättää käyttämättä). Lisää chilit pataan. Mausta lihaliemikuutioilla, suolalla ja chilijauheella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s